lauantai 27. lokakuuta 2012

Turku!

"Muistatko sen saaliimme silloin" laulaa Jukka Ässä Volkswagenimme eetteristä. Ensilumi tuli eilen. Ulkona on vittumaisen kylmää. Näillä eväillä suuntaamme Tampereen pääkaupunkiin, Turkuun.

En tunne Turusta ketään. Paitsi Saana Sauron, joka on vanha ystävä Lahti-ajoilta. Ja Isoviidan Riikan, jolla on maailman paras isä.

Ajatus Turusta on ristiriitainen. Toisin kuin Tampere, joka ottaa syliinsä jo Toijalan kohdalla, Turku on nihkeilevä isäntä. Olo on poikkeuksetta vieras. Toisaalta Turussa on Suomen kaunein joki. Tosin Tuomo on sitä mieltä että Suomen kaunein joki on Heinolassa. Ja Pekka tietysti vetää Suomen Missisippiin: Kokemäenjoki. Mene ja tiedä.

Mukavaa, ettei Jukkis kykene pakenemaan suoraan keikan jälkeen ketunhäntä kainalossa, vaan pääsee syleilemään allekirjoittaneen sileitä pakaroita Omenahotellin hämäräiin. Se parantaa ryhmädynamiikkaa.

Ryhmädynamiikkaa paransi myös Tavastian keikka. Soitto soi heleästi ja tempot pysyivät aisoissa veremme kiehumisesta huolimatta. Jukkis nauroi vaivaantunen miehen naurua Pekan ja minun naljailullemme.

Turkuun lähtee "ydinpuun" lisäksi kaksi ulkomaantoveriamme: David Espajanjasta ja Slava Venäjältä. Pimeys on monikulttuurinen orkesteri. Lisäksi sukuni juuret tulevat Venäjältä ja Saksasta. Slava toi myös pullon kirkasta rajanaapuristamme. Kurki-vodka on parasta väkevää salmiakin jälkeen.

Huomenna äänestämään.
1 kommentti: