lauantai 17. joulukuuta 2011

Joel kirjoitti jo hauskemmin, itse kirjoitan tylsästi asiaa.

Pimeys:
Joel Mäkinen - koskettimet laulu
Pekka Nisu - kitara, laulu
Jukkis Virtanen - basso
Tuomo Laakso - rummut

Käytössä oli siis Musiikkitalon uudenkarheat Iso ja Pieni soittotila sekä Emile-tarkkaamo. Äänittäjäpartnerina toimi Paavo Malmberg - renesanssimies, ystävä ja visionääri. Tällä kertaa ei todellakaan voi syyttää kamoja tai tiloja jos musa ei toimi. Jo lähtösoundit kuulostivat todella hyviltä. Laitan linjalistan tänne, koska en jaksa perusteluistani isommin tilittää.

Mutta niin, tuota kasattiin rummut melko keskelle Isoa soittotilaa. Mun kitarastyrkkari Fender Hot Rod Deville, sekä Sibelius Akatemian Vox AC-30 asetettiin isompaan koppiin ja Jukkiksen Ampeg V804 (??) pienempään koppiin. Joelin flyygeli ja synakioski sijoitettiin pieneen soittotilaan.

Perus rumpumikityksen lisäksi oli käytössä siis kolmekin erilaista tilamikitystä. Yksi lähempänä oleva Oktavan herttapari. Toinen Oktavan pallopari noin 3,5m korkeudessa sekä yksi AKG 451, joka oli muovilaatikossa lattialla. Aika siisti soundi!

Tilasoundi kuulosti Tuomon soittamana aivan naurettavan hyvältä. Tuomon piti lähteä kasailun jälkeen illaksi keikalle. Muut lähdettiin syömään ja sen jälkeen alettiin äänittämään Akkaribiisiä, nimeltä Katalonia. Soitin ja lauloin samaan aikaan ja soundas oikein hyvältä. Kitara lähimikitettiin kahdella Neumann KM-184:lla. Laulumikkinä käytin Shuren SM-7:aa, joka oli muuten meillä myös basarin ulkopuolisena basarimikkinä. Akkari meni mikkisysteemin kautta myös mun Hot Rod Devilleen ja se toimi hyvin. Äänitin myös huuliharpun. Aika autenttinen meininki.

Seuraavaksi alettiin äänittämään Helsinki-biisin alkua, jossa soivat vaan basso ja akkari. Ei oltu ihan tyytyväisiä ottoihin, mut lähdettiin nukkumaan. Huomenna jatkuu!

Pekka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti